“Linnen is mooi maar het kreukt zo. Hoe ga je hiermee om?”
Terug naar overzicht

“Linnen is mooi maar het kreukt zo. Hoe ga je hiermee om?”

Linnen wordt geweven van vezels van de vlasplant die linum usitatissimum wordt genoemd. Het productieproces bij linnen behoeft weinig water en bestrijdingsmiddelen, dus het is een relatief milieuvriendelijke stof – altijd meegenomen. Andere goeie eigenschappen van linnen: het is lekker luchtig, dus ideaal voor de zomer, en het absorbeert vocht (lees: jouw zweet). Mooiste eigenschap naar mijn mening: de textuur van de stof die duidelijk maakt dat je te maken hebt met een natuurproduct.

In antwoord op de vraag: ja, linnen kreukt. Dat is juist de bedoeling. Zijde glanst, linnen kreukt, zo is nu eenmaal de rolverdeling. Als je toch niet al te rimpelig wil overkomen, kun je linnen uiteraard strijken. Doe als volgt: knijp je linnen broek na het wassen voorzichtig uit (niet wringen, ook niet in de droger ermee). Leg hem daarna op de grond of op het wasrek om te drogen. Strijk je broek als hij nog een beetje vochtig is, dan werkt de stof het makkelijkste mee. Voor het strijken wel even de broek binnenstebuiten keren, zodat je de binnenkant van de stof strijkt (geldt ook voor je linnen overhemden). Dan loop je namelijk geen kans op verkleuringen aan de buitenzijde. Om de Vereniging voor Kreukvrij tegemoet te komen, heeft Mr. Marvis nu een slimme broek bedacht van een stof die linnenblend wordt genoemd. Die combinatie van linnen en katoen kreukt minder kreukt en voelt ook zachter aan. Toppertje. Wil je weten hoe je linnen draagt? Klik op deze link en al je vragen worden beantwoord: https://modmod.nl/linnen-stof-stijltips/

Hoofdredacteur Arno Kantelberg van ModMod beantwoordt maandelijks al uw vragen op het terrein van kleding en goede smaak in brede zin. Ook een vraag aan Arno? Stuur ‘em naar hello@mrmarvis.nl.