Verdien je strepen
Terug naar overzicht

Verdien je strepen

Maak kennis met The Seersuckers

The Seersuckers zijn stijlvol, licht, comfortabel en luchtig: perfect bij hoge temperaturen.

Seersucker is een gestructureerd materiaal, vaak met een fijne streep. Tijdens het weefproces wordt het garen met verschillende spanningsniveaus geweven, waardoor de stof een licht gekreukt uiterlijk krijgt. Dit subtiele, grofmazige effect bevordert de luchtcirculatie, wat seersucker perfect maakt voor onze MR MARVIS shorts. The Seersuckers worden handgemaakt in Portugal en vervaardigd uit gecertificeerd 100% organic katoen.

We hebben vier mooie kleuren geselecteerd om een fijne witte streep te complementeren: lichtblauw, donkerblauw, lichtgrijs en subtiel roze.

Melk & suiker

Seersucker kent zijn oorsprong uit India en ontleent zijn naam van shir-o-shekar, wat melk en suiker betekent. Wie goed naar het materiaal kijkt onderscheidt twee typen strepen, namelijk een gladde streep – melk – en een grovere streep – suiker.

Het lichte, luchtige materiaal kende een grote populariteit in warme streken, waaronder de Britse kolonies aan het begin van de 20ste eeuw. Aanvankelijk werd seersucker vooral gedragen door de arbeidersklasse, maar ook stijlvolle misters ontdekten al snel het draagcomfort van dit luchtige materiaal. Waarschijnlijk snap je nu waarom seersucker en MR MARVIS een perfecte match zijn.

Waarom, wanneer en hoe te dragen

The Seersuckers zijn eenvoudig te dragen. Vanwege de subtiele structuur hoef je de stof niet te strijken; wat The Seersuckers perfect maakt tijdens een lange vluchten of een avontuurlijke roadtrip. Deze nieuwe variant op MR MARVIS’ Originals is een ideale keus voor lange hete dagen en warme zomernachten. Draag ze bij het zwembad, aan de kust of in de stad: hoe hoger het kwik, hoe meer je deze slim-fit shorts zult waarderen. Combineer The Seersuckers met een luchtig T-shirt, casual-chic sneakers en je favoriete zonnebril voor een relaxte maar stijlvolle zomerlook.

“The Seersuckers zijn een geweldige toevoeging aan je zomergarderobe.” - MR MARVIS