Vanuit de binnenstad van Amsterdam wordt MR MARVIS gerund door een enthousiast team van perfectionisten. Uiteraard komt iedereen op de fiets naar kantoor waar iedereen zijn uiterste best doet om de belofte van ‘de perfecte short’ waar te maken. Deze belofte motiveert ons om onze producten en werkwijzen continu te verbeteren.

Dat wij de fit van onze shorts & broeken niet veranderen, betekent niet dat wij onze producten niet verbeteren. Dat doen wij zeker, met name als het om duurzaamheid gaat.
- Aafke, Head of Design

TIJDLOZE STIJL

De kledingindustrie – en met name fast fashion – heeft een grote impact op de wereld waarin wij leven. MR MARVIS streeft ernaar een beter en duurzamer product aan te bieden. Daarmee willen wij bewijzen dat er een betere optie is: voor jou en voor het milieu.

Het zit is ons DNA om slow fashion te creëren: goed doordachte kleding van hoge kwaliteit bedoeld om jaren te dragen. MR MARVIS hecht dan ook waarde aan tijdloze stijl in plaats van vluchtige mode, en aan productie op kleine schaal in plaats van massaproductie. Aangezien wij onze designs niet veranderen hebben wij nooit voorraadoverschotten. Onverkochte producten worden dan ook in geen geval verbrand of anderszins vernietigd. Alle materialen én het Portugese vakmanschap zullen op enig moment – met plezier – worden gedragen door onze klanten.

Onze designs zijn tijdloos, de kwaliteit gaat jaren mee. Met als resultaat dat onze klanten hun collectie uitbreiden in plaats van vervangen.

PORTUGAL: PRODUCTIE DICHTBIJ

Alle shorts van MR MARVIS worden gemaakt in Portugal; dichtbij de markten waar wij actief zijn. Dat onze kleding wordt gemaakt in Europa, betekent dat de werkomstandigheden goed zijn en de vakmensen een eerlijk salaris ontvangen. Dichtbij produceren betekent beperkte impact van het transport op het milieu.

Onze partners zijn doorgaans kleine familiebedrijven. Deze bedrijven zijn trots op hun vak én vakmanschap en delen onze – en die van onze klanten - voorliefde voor kwaliteit. Het zijn deze vakmensen die alle elementen samenbrengen in een tijdloos, hoogwaardig MR MARVIS product. In Portugal bouwen wij langdurige relaties op; wij werken nog steeds samen met de allereerste partner in 2016.

HOE BETER DE STOF, HOE BETER DE BROEK

The Originals, The Piqués, The Seersuckers & The Longs

Een duurzamere kledingindustrie begint bij de keuze van de stof. Als minimum duurzaamheidsvereiste zijn onze katoenen stoffen gecertificeerd door Oeko-Tex, STEP, en/of GOTS - allen standaarden voor duurzamere textielproductie. Voor The Piqués en The Seersuckers zijn we een stap verder gegaan door een 100% GOTS gecertificeerde biologische katoenen stof te ontwikkelen. Momenteel richten wij ons op de ontwikkeling van een alternatief van biologische katoen voor The Originals.

The Originals, The Piqués, The Juniors en The Longs worden allen gekleurd nadat de shorts zijn gemaakt. Deze methode heet garment-dye. Dit proces geeft onze broeken de kleuren die wij allemaal zo mooi vinden. Het kleuren van kleding is ondenkbaar zonder gebruik van water en chemicaliën. Om de impact op het milieu te beperken, werkt MR MARVIS enkel met Oeko-Tex, GOTS, GRS en REACH gecertificeerde verfhuizen in Portugal, die een licentie hebben water uit de nabijgelegen rivier te gebruiken in het proces, om vervolgens gereinigd weer terug te laten vloeien in de rivier. De verfhuizen gebruiken zo min mogelijk water, hetgeen ook geldt voor de door REACH gecertificeerde kleurstoffen die worden gebruikt in het proces. Dit is van belang voor de natuur, de mensen die er werken, voor ons en voor onze klanten.

The Swims & The Sports

Onze effen zwembroeken worden gemaakt van Oeko-Tex gecertificeerde polyamide en geverfd in lijn met de door REACH gestelde vereisten. Onze sport shorts worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen: op deze manier worden oude, bestaande – in plaats van nieuwe - bronnen gebruikt om aan de behoeftes van onze klanten te voldoen.

KLEINE STAPJES

Reserveknopen kennen wij niet bij MR MARVIS: ten eerste zorgen wij ervoor dat de knopen goed vastzitten, daarnaast zijn wij ervan bewust dat 99.9% van de reserveknopen ongebruikt eindigen als afval. Met iedere niet meegezonden, ongebruikte knoop voorkomen wij een beetje afval. Mocht een knoop onverhoopt toch loslaten (en kwijtraken), dan zorgen wij er uiteraard voor dat een reserveknoop wordt toegestuurd. Onze verpakkingen, labels en geprinte materialen worden allen gemaakt van volledig (merendeel) of deels gerecyclede materialen.

HET ULTIEME DOEL: GEEN AFVAL

Op de lange termijn streeft MR MARVIS ernaar om enkel gerecyclede materialen te gebruiken en om een tweede leven te geven aan versleten of beschadigde kleding. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een MR MARVIS strandlaken gemaakt van gerecyclede shorts en andere versleten kleding van katoen. We zijn voortdurend bezig om manieren te bedenken waarop we afval kunnen verminderen, met als ultieme doel geen afval. Wij realiseren ons dat dit een geleidelijk en mogelijk imperfect proces is, waarin wij graag leren van anderen, en tegelijkertijd anderen willen inspireren. Wij horen graag of wij van jou kunnen leren, of wij jou inspireren, of beide!